Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mel
  2023-06-22 20:15:36, csütörtök
 
 













A MAGASSÁG MÁMORA: 14 LENYŰGÖZŐ LÁTNIVALÓ A MAGYAR HATÁR MELLETT


Csakhogy itt a nyár! Karintia, az Alpok délvidéke számos kalanddal és izgalmas időtöltéssel várja a napsütés és a csodálatos kilátás szerelmeseit.


Végre újra élvezhetjük a természetet és a szabadságot! Karintiában lenyűgöző hegyek várnak, ezek közül rengeteg megközelíthető autóval vagy rövid sétával is. Íme a karintiai bakancslista azoknak, akik jelentősebb erőfeszítés megtétele nélkül szeretnének lélegzetelállító kilátásban gyönyörködni.

Ferenc József császár-magaslat, Heiligenblut - Fotó: Franz Gerdl




Ferenc József már 1856-os ott-tartózkodásakor - akkor még többórás túrázás után - élvezhette Ausztria legmagasabb hegyének lenyűgöző látványát. Ma már könnyebb: autóval vagy motorral is megközelíthetjük a magaslatot a Grossglockner alpesi panorámaúton. A kilátás a hegyek királyára és az alatta elterülő Pasterze-gleccserre ma is ugyanolyan lélegzetelállító, mint régen volt.

Pyramidenkogel kilátó - Fotó: Gert Steinthaler




A Wörthi-tónál járva kihagyhatatlan kirándulóhely. A tengerszint felett 851 méteres magasságban lévő kilátóból tiszta időben Karintia legcsodálatosabb panorámája tárulhat elénk. 2013-ban újították fel, ekkor kapta jellegzetes, csavart alakját. Tetejére lifttel vagy 441 lépcsőfokon juthatunk fel, lefelé a kontinens legmagasabbról induló belső fedett csúszdáját is választhatjuk.

Városi plébánia, Klagenfurt - Fotó: Arnold Pöschl




A tartományi főváros 92 méter magas templomának réztetője - a felújításnak köszönhetően - régi-új fényében ragyog. Csodálatos kilátásban gyönyörködhet, és káprázatos fényképeket készíthet, aki megmássza a plébánia 225 lépcsőfokát. A toronyból remek panoráma nyílik a Wörthi-tóra, valamint a Karavankák hegyvonulatára is.

Kitzelberg, Klopeini-tó - Fotó: Gert Perauer




A dél-karintiai régió egyik legszebb kilátópontja: a 686 méter magas hegyre széles erdei út vezet, a csúcs meghódítása még a tapasztalatlan túrázóknak is könnyű és biztonságos. A kilátóból csodálatos kilátás nyílik a mélykék Klopeini-tóra, az álomszép Turnersee tóra, valamint Karintia leghosszabb és legnagyobb folyójára, a Drávára, amely kanyargó zöld szalagként szeli át a tartományt.

Airwalk, Kölnbreinsperre-gát - Fotó: Karintia




A kilátó elsősorban erős idegzetűeknek ajánlott: Ausztria legmagasabb duzzasztógátján, a Maltatalban kialakított Kölnbreinsperrén található. A látogatók a 200 méteres mélység felett kialakított üvegfelületen állva gyönyörködhetnek a Hohe Tauern hegyvonulatára nyíló lélegzetelállító kilátásban.

Taborhöhe, Faaki-tó - Fotó: Adrian Hipp




A Taborhöhe kilátópontról csodás panoráma nyílik a Faaki-tóra és a közeli hegyekre. A 725 méter magas hegycsúcs Eggből egyórás könnyű túrával, esetleg rövid autózással érhető el. A hegytetőn egy erdei kötélpark és egy hangulatos vendéglátóhely is helyet kapott, amelynek teraszáról szintén nagyszerű kilátás nyílik a tóra.

Hohe Gloriette, Pörtschach - Fotó: Petra Nestelbacher





A Pörtschach felett lévő sziklán ragyogó fehér oszlopokból álló, elbűvölő pavilon áll - ez a Hohe Gloriette, amely már önmagában is megér néhány fényképet. Aki megkockáztatja a félórás sétát a falu központjától, a környék egyik legszebb kilátópontjából, egy déli fekvésű természetes erkélyről csodálhatja meg a Wörthi-tavat.

Magdalensberg - Fotó: Franz Gerdl





Az Instagram-közösség egyik kedvenc helye - teljes joggal! A Magdalensberg lábánál terül el a Klagenfurti-medence, mögötte húzódik a Karavankák hegyvonulata. A Magdalensbergre autóval, illetve gyalog is fel lehet jutni. A kilátás főképp ősszel lenyűgöző, amikor alul ködtenger terül el, felül pedig süt a nap. A csúcs déli oldalán lévő régi gabonatárolót feltétlenül érdemes megörökíteni.

Sky Walk Brandlalm - Fotó: Elke Maidic




A St. Paul felett húzódó, 1447 méteres magas Bernsteiner Ofenen található Sky Walk Brandlalm kilátóból a Lavanttalon és a Karavankák hegyvonulatán át egészen a Wörthi-tóig, sőt akár még a Grossglocknerig is ellátni! A sziklafalra épült kilátó autóval is megközelíthető a Brandlalmon keresztül. A Sky Walk körül egy rövid élménytúra-útvonal várja az odalátogatókat.

Zwergsee tavi kilátó - Fotó: Gert Perauer




Mint egy hajó orra, úgy nyúlik a Millstatti-tó-fennsík déli lejtője fölé. Az építmény egyedülálló kilátást kínál a tóra és a környező hegyekre. Varázslatos hely, különösen naplementekor. A kilátó közvetlenül a Zwergsee-slow trail, a Millstatti-tó fölött vezető, kifejezetten könnyű körtúra mellett található.

Skywalk Gartnerkofel - Fotó: Peter Maier




Milyen háttér lenne jó a fényképének? A Hohe Tauern a Grossglocknerrel északon, a Karni-Alpok és a Dolomitok nyugaton, esetleg a Júliai-Alpok délen? A Nassfeld-Presseggi-tó sí- és túrarégióban lévő Skywalk Gartnerkofel egyedülálló kilátással kecsegtet, és a környék egyik legkeresettebb fényképezőhelyének számít.

Rote Wand, Dobratsch - Fotó: Franz Gerdl




Akinek nincs tériszonya, nyugodtan lenézhet: a Dobratsch déli oldalán mintegy 1500 méteres magasságban lévő - több mint 7 méter magas - kilátóteraszról csodálatos kilátás nyílik a Rote Wandra, a Dobratsch-hegység vöröses színű, hatalmas sziklafalára. Mindemellett csodálatos panoráma tárul elénk a Gailtaltól a Júliai-Alpokig.

Adlerhorst hütte, Aineck - Fotó: Franz Gerdl




A Katschberg legmagasabban fekvő hegyi kunyhója 2222 méteres magasságban van, és egy kényelmes ülőliftes utazás után kínál egyedülálló kilátást. Jó időben akár Ausztria egyötödét is beláthatjuk innen. Az Adlerhorst (Sasfészek) nemcsak erről, hanem regionális ételkülönlegességeiről is híres. Mindkettő élvezhető a hütte napozóteraszán található kényelmesen nyugágyakból.

Danielsberg, Kolbnitz - Fotó: Karintia




A Danielsberg egy kis kilátóhegy a Mölltal közepén. A csúcson található több mint 900 éves Szent György-templomból varázslatos panoráma nyílik a Mölltalra, a Lurnfeldre és az alsó Drautalra, egészen a Karavankákig. A néhány méterrel odébb lévő Herkuleshof autóval vagy az Alpok-Adria távolsági túraútvonalon haladva gyalog is elérhető.


Link










 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Címkék: kölnbreinsperrén, legcsodálatosabb, lélegzetelállító, gyönyörködhetnek, grossglocknerrel, megközelíthetjük, kilátópontjából, magdalensbergre, tartózkodásakor, kilátóteraszról, kölnbreinsperre, grossglocknerig, duzzasztógátján, napozóteraszán, legmagasabbról, tapasztalatlan, megkockáztatja, pyramidenkogel, vendéglátóhely, kihagyhatatlan, megközelíthető, legkeresettebb, hegyvonulatára, odalátogatókat, üvegfelületen, gyönyörködhet, idegzetűeknek, túraútvonalon, magdalensberg, naplementekor, grossglockner, kilátópontról, gabonatárolót, hegyvonulatán, kirándulóhely, legmagasabban, csodálatos kilátás, karintiai bakancslista, hegyek királyára, alatta elterülő, tengerszint felett, kontinens legmagasabbról, tartományi főváros, felújításnak köszönhetően, toronyból remek, dél-karintiai régió, csúcs meghódítása, tapasztalatlan túrázóknak, kilátóból csodálatos, mélykék Klopeini-tóra, álomszép Turnersee, kilátó elsősorban, MAGASSÁG MÁMORA, LENYŰGÖZŐ LÁTNIVALÓ MAGYAR HATÁR MELLETT, Ferenc József, Franz Gerdl, Gert Steinthaler, Arnold Pöschl, Gert Perauer, Hohe Tauern, Adrian Hipp, Hohe Gloriette, Petra Nestelbacher, Walk Brandlalm, Elke Maidic, Bernsteiner Ofenen, Skywalk Gartnerkofel, Peter Maier, Rote Wand, Rote Wandra, Szent György-templomból,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Idő  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Régi emberek, akikre máig büsz...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Szívem  Radikális szeretet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Még csak most kezdődik a nap  Németh László tollából  Png kislány  A boldog családok mind hasonló...  George Gordon Lord Byron: Inez...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Sokan azt tartják  Png csokor  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Még csak most kezdődik a nap  Nagyi telefonál  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nem számIt  Szép estét  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  képre írva  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hiányzik  Hazára minden embernek szükség...  Paul David Tripp Április 20  Alázat  Png kutya  Png fotel  Minden harmadik...  Hiányzik  Tanuld meg ezt a versemet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Adakozás  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Éretlen vers  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Png ház  Irgalom és ítélet  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét kedves látogatóimna...  Rátalálsz  Bertolt Brecht -től idézet  Fekete István - Akác  Zilahy Lajos gondolata  Png férfi 
Bejegyzés Címkék
csodálatos kilátás, karintiai bakancslista, hegyek királyára, alatta elterülő, tengerszint felett, kontinens legmagasabbról, tartományi főváros, felújításnak köszönhetően, toronyból remek, dél-karintiai régió, csúcs meghódítása, tapasztalatlan túrázóknak, kilátóból csodálatos, mélykék Klopeini-tóra, álomszép Turnersee, kilátó elsősorban, közeli hegyekre, erdei kötélpark, hangulatos vendéglátóhely, félórás sétát, falu központjától, környék egyik, déli fekvésű, kilátás főképp, csúcs déli, sziklafalra épült, hajó orra, építmény egyedülálló, környező hegyekre, kilátó közvetlenül, kényelmes ülőliftes, hütte napozóteraszán, csúcson található, alsó Drautalra, néhány méterrel, kölnbreinsperrén, legcsodálatosabb, lélegzetelállító, gyönyörködhetnek, grossglocknerrel, megközelíthetjük, kilátópontjából, magdalensbergre, tartózkodásakor, kilátóteraszról, kölnbreinsperre, grossglocknerig, duzzasztógátján, napozóteraszán, legmagasabbról, tapasztalatlan, megkockáztatja, pyramidenkogel, vendéglátóhely, kihagyhatatlan, megközelíthető, legkeresettebb, hegyvonulatára, odalátogatókat, üvegfelületen, gyönyörködhet, idegzetűeknek, túraútvonalon, magdalensberg, naplementekor, grossglockner, kilátópontról, gabonatárolót, hegyvonulatán, kirándulóhely, legmagasabban, választhatjuk, bakancslista, kifejezetten, nestelbacher, panorámaúton, gartnerkofel, nyugágyakból, hegyvonulata, központjától, heiligenblut, gyönyörködni, mindemellett, túrarégióban, időtöltéssel, sziklafalára, felújításnak, szerelmeseit, megörökíteni, köszönhetően, karavankákig, kilátópontja, magasságban, élvezhetjük, természetet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2024
  • e Hét: 21843
  • e Hónap: 61664
  • e Év: 239539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.